U carstvu fotografskih knjiga | kulturpunkt

Najave Izložba

<

U carstvu fotografskih knjiga

Izložba Kakva je ovo knjiga? kustosice Natashe Christije predstavlja izbor najznačajnijih fotografskih knjiga izdanih od 2014. do 2016. godine.

12.09.2016 - 18.09.2016 , Zagreb - Greta
  • A
  • +
  • -

Eklektična u svojoj srži, izložba Kakva je ovo knjiga? se sastoji od serije od 20 fotografskih knjiga, koju prate grafike i audiovizualni materijal. Iako izložba ne predstavlja konačan, aksiomatski katalog fotografskih knjiga, već osobni i subjektivni izbor onih omiljenih, cilj je izložbe istaknuti širok raspon pristupa, filozofija i praksi u području međunarodne produkcije fotografskih knjiga. U fokusu istraživanja nalaze se mali neovisni izdavači, koji se uspoređuju s fotografima koji sami objavljuju i distribuiraju svoja otisnuta djela.

Na izložbi bit će dostupno stručno vodstvo, kao i susret s ljubiteljima fotografskih knjiga. Izložba je pokrenuta s ciljem poticanja publike na promišljanje o izdavačkoj praksi te upoznavanja iste s trenutačnim stanjem u umjetnosti izrađivanja fotografskih knjiga, koje prilično uspješno odražava tendencije u suvremenoj fotografiji. Pomoću aktivnosti koje su dostupne uz izložbu, Kakva je ovo knjiga? stvara edukativni forum u kojem će lokalni umjetnici, urednici i izdavači moći međusobno razmjenjivati ideje i unaprijediti vlastite strategije i projekte.

Kustosica izložbe je Natasha Christia.

Christia je nezavisna kustosica, spisateljica i edukatorica koja djeluje u Barceloni. Bila je gost urednik na izdavačkom sajmu Read or Die u Barceloni u studenom 2015. godine, te kustosica Festivala dokumentarne fotografije DocField 2016, pod naslovom Europe: Lost in Translation, koji se održao od svibnja do srpnja 2016. godine.

Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 12. rujna u 20 sati, a može se pogledati do 18. rujna, svakim danom od 17 do 20 sati

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.09.2016