U ime procedure | kulturpunkt

Vijesti Financiranje

<

U ime procedure

Ured gradonačelnika ove je godine preskočio natječaj koji je sam osmislio te udruzi U ime obitelji dodijelio 120 tisuća kuna za "objave tema od gradskog značenja".

Piše: Matija Mrakovčić

FOTO: Vatroslav Miloš/Kulturpunkt.hr

  • A
  • +
  • -

Gradonačelnik Grada Zagreba donio je 21. svibnja zaključak o raspisivanju Javnog natječaja za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2014. godinu, nastavljajući tradiciju ustanovljenu 2012. godine o dodjeli "potpora male vrijednosti" portalima koji objavljuju sadržaje "od interesa" za Grad Zagreb i Gradsku skupštinu. O rezultatima natječaja za 2012. godinu već smo pisali ovdje, a nije naodmet spomenuti da su najveće potpore za 2013. godinu dodijeljene portalima Index.hr, PolitikaPlus i hrvatskoj inačici portala Dnevno.

Istog je dana Gradonačelnik donio i zaključak o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za dodjelu potpora nakladnicima elektroničkih publikacija za proizvodnju i objavu programskih sadržaja za 2014. te u njega imenovao Jelenu Pavičić Vukičević kao predsjednicu i Miru Laca, Tanju Polančec, Koraljku Eterović i Žanet Pelivan kao članove Povjerenstva.

Samo dan kasnije, 22. svibnja, Milan Bandić odobrava isplatu u iznosu od 120 000 kuna za usluge "promidžbe i informiranja, za promicanje javnosti rada gradske uprave Grada Zagreba i objave tema od gradskog značenja" na portalu narod.hr odnosno udruzi U ime obitelji. Sredstva će se udruzi isplaćivati mjesečno u iznosu od 40 000 kuna.

Podsjetimo, pred održavanje referenduma o ustavnoj definiciji braka, gradonačelnik Zagreba po hitnom je postupku tada inicijativi U ime obitelji dodijelio gradski prostor od 68,88 četvornih metara na besplatno korištenje, za pripremu i održavanje referenduma pod uvjetom da "uredno podmiruje troškove komunalija i sličnih računa", da bi potom u veljači ove godine inicijativi dodijelio i 10 tisuća kuna za plaćanje režija u istom prostoru, čija je sredstva osigurao iz programa "Suradnja i partnerstva na području promicanja ljudskih prava". Stoga, iako natječaj za sufinanciranje sadržaja u elektroničkim publikacijama još uvijek nije raspisan, pobjednici su već poznati, i to po treći put.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.05.2014