U klubu milijunaša | kulturpunkt

Vijesti Strip

<

U klubu milijunaša

Ivana Armanini, strip autorica i pokretačica mreže Komikaze, predstavlja svoj rad na festivalu stripa The Millionaires Club u Leipzigu.

  • A
  • +
  • -

Ivana Armanini, strip autorica i pokretačica regionalne mreže autorskog stripa Komikaze, od 15. do 17. ožujka samostalno izlaže u Leipzigu na festivalu stripa, fanzina i postera The Millionaires Club u Galerie KUB. Armanini svoje ilustracije i table promovira u sklopu festivala Kroatien Kreativ 2013 kojem je cilj njemačkoj publici približiti umjetnost iz Hrvatske.  

The Millionaires Club trodnevna je manifestacija posvećena stripu organizirana za vrijeme Sajma knjige u Leipzigu te promiče strip stvaralaštvo domaćih i međunarodnih kolektiva. Ove godine festival je organiziran po prvi puta, kao nastavak rada skupine leipziških stipaša i entuzijasta koji su u rujnu prošle godine uspostavili istoimenu platformu za ilustratore, male izdavače i umjetnike stripa koji rade sa sitotiskom. Tijekom tri dana trajanja festivala zakazana su predavanja, izložbe, glazbeni program, susreti s autorima i druga događanja.

Ivana Armanini autorica je stripova, ilustratorica, dizajnerica i fotografkinja koja je diplomirala slikarstvo na Likovnoj akademiji u Zagrebu. "Stripoknjigu" Pustolovine Glorije Scott, po kratkim pričama Mime Simić, objavio je AGM 2005. godine. Od 2002. godine je koordinatorica projekta Komikaze u sklopu kojih redovito organizira radionice i događanja kroz koja promiče nezavisno strip autorstvo. Više o umjetnici možete saznati ovdje

KP

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 15.03.2013