U kompleksnom okruženju | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

U kompleksnom okruženju

Routledge je izdao knjigu Strategic Management in the Arts Lidie Varbanove.

  • A
  • +
  • -

Strategic Management in the Arts istražuje jedinstvene karakteristike organizacija u umjetničkom i kulturnom sektoru i otkriva kako strateški izraditi plan koji te raznolike organizacije vodi njihovom cilju. 

Kvalitetno strateško upravljanje za organizaciju znači uspjeh, no velik broj organizacija u kulturi tek treba otkriti primjenu strateškog razmišljanja i poduzetnost unutar svoje upravljačke strukture. Lidia Varbanova prolazi kroz postojeće  teorije i modele strateškog upravljanja te ih potom povezuje s načinima funkcioniranja organizacija u kulturi. Također, Varbanova se bavi i pitanjem poduzetništva i inovacije u umjetnosti te uvodi koncept "organizacije koja uči" - radi se o organizaciji koja sposobna prilagoditi svoju strategiju kompleskom okruženju koje se konstantno mijenja. 

Lidia Varbanova već dvadeset godina radi kao savjetnica, istraživačica i profesorica i više od pedeset zemalja svijeta, a surađivala je s državnim institucijama, privatnim tvrtkama, fondacijama, nevladinim organizacijama i mrežama. Bavi se strategijama, poduzetništvom, menadžementom, organizacijskim razvojem s posebnim naglaskom na kulturu, umjetnost, kreativne industrije i neprofitni sektor. Predaje na montrealskom Sveučilištu Concordia.

Izvor: Routledge

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 19.12.2012