U lovu na Zlatnog vrapca | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

U lovu na Zlatnog vrapca

U Podgorici se održava sedmi Festival Alternativnog Video Izraza

  • A
  • +
  • -

Na festivalu će biti prikazani glavni programi Domaća selekcija i Inostrana selekcija, kao i prateći programi Retrovizor i Zemlja gost. U okviru inozemnog programa bit će prikazani, između ostalih, radovi Damira Čučića i Borisa Poljaka, Liliane Resnick, Marije Rodić i Dalibora Barića. Program Retrovizor posvećen je Živku Nikoliću a Zemlja gost Nizozemskoj. U tom programu bit će prikazana najbolja ostvarenja nizozemskih autora, predvođenih Erwinom Olafom, svjetski poznatim vizualnim umjetnikom.

Festival Alternativnog Video Izraza je prvi festival u Crnoj Gori koji okuplja autore kratkih video formi. Manifestacija je započeta 2006. godine pod nazivom Smotra kratke video forme.Pod tim imenom uspješno se održala tri puta i na njoj je prikazano preko pedeset ostvarenja crnogorskih autora kao i selekcije sličnih festivala iz inozemstva. Od 2009. godine manifestacija prerasta u Festival Alternativnog Video Izraza. Cilj Festivala je afirmacija kratkog video izraza u Crnoj Gori i stvaranja uvjeta za formiranje scene ovog vida umjetnosti. Program festivala je podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu prikazuju se radovi crnogorskih autora, a u drugom dijelu selekcija inozemenih ostvarenja. Program festivala nije tematski određen, već je namjera da se potencira različitost u tematskom, žanrovskom i tehničkom smislu. Nagradu u obje konkurencije čini statua festivala Zlatni vrabac.

Sedmi Festival Alternativnog Video Izraza bit će održan u petak i subotu, 1. i 2. lipnja 2012. godine. Više informacija potražite ovdje.

Izvor: AVI FEST

Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 31.05.2012

VEZANE VIJESTI

Svježe rane

Eksperimentalni film Reopening the Past Liliane Resnick, koreografkinje i filmske umjetnice, bit će prikazan u Toulouseu.

Hrvati u Montpellieru

Tri hrvatska filma bit će prikazana u sklopu 33. izdanja Festivala mediteranskog filma.

Najbolje od Alternative film/videa

Festival Alternative film/video proglasio je pobjednike.

Međunarodni život hrvatske animacije

Kratkometražni animirani filmovi u produkciji ili distribuciji Bonobostudija iz Zagreba ovaj tjedan sudjeluju na dva međunarodna festivala, u Londonu i Sao Paulu.