U Novu godinu s Mein Kapitalom | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

U Novu godinu s Mein Kapitalom

Na samu Novu godinu, 1. siječnja, izlazi album tuzlanskog glazbenika, pjesnika, umjetnika Damira Avdića naslovljen Mein Kapital.

  • A
  • +
  • -

Damir Avdić, tuzlanski glazbenik i umjetnik poznat je pod mnogim imenima, među kojima su Diplomac i Bosanski psiho. Nakon višegodišnjeg rada s bendom Rupa u zidu, ovaj se moderni anti-kantautor osamostalio i pod imenom Diplomatz do sada objavio tri albuma. Prvi među njima je onaj …od trnja i žaoka kojeg je 2004. objavila prva domaća nezavisna izdavačka kuća iz Zagreba Slušaj najglasnije, a za njim su uslijedili Mrtvi su mrtvi 2008. te Život je raj.

Na samu Novu godinu, odnosno 1. siječnja 2012. izlazi četvrti album - Mein Kapital za koji Aleksandar Dragaš tvrdi da je "teško da će itko u svijetu ove godine imati bolji naziv nekog svog djela jer svijet doista stoji na rubu između dviju provalija". Dodaje još: "Bit će vraga ako se kapitalizam ne dozove pameti, a da ne biste bili nespremni za borbu - slušajte pjesme Damira Avdića kojemu je danas teško naći takmaca u korpusu svjetskog rock, rap i pop pjesništva."

Promocija albuma održat će se u Močvari 24. veljače, a do izlaska albuma ili pak promotivnog koncerta, poslušajte pjesme s novog albuma Katalonija Sparta Gracija i 2012.

 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 28.12.2011