U ogledalu | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

U ogledalu

Udruga Dante Alighieri poziva mlade između 18 i 26 godina da se s filmskim uratkom u trajanju od najviše 5 minuta prijave na natječaj "Italija viđena izvan Italije".

ROK: 15.09.2017

Povodom održavanja 17. Tjedna talijanskog jezika u svijetu (16-22. 10. 2017.) koji je ove godine posvećen filmu, udruga Dante Alighieri u suradnji s talijanskim Ministarstvom vanjskih poslova i Švicarskom konfederacijom objavljuje natječaj U ogledalu - Italija viđena izvan Italije.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi između 18 i 26 godina, s filmskim uratkom u trajanju od najviše 5 minuta, koji će obraditi neku od tema koje tvore sliku o Italiji (modu, umjetnost, pejzaž, kuhinju, jezik, povijest…).

Uradak je potrebno poslati do 15. rujna na mail adresu, s linkom na uploadani video na youtube-u ili vimeo-u, naslovljen "Concorso COME DENTRO UNO SPECCHIO – L’Italia fuori dall’Italia”, uz osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, broj telefona.

Film mora biti na jeziku različitom od talijanskog, ali s talijanskim titlovima.

Uratke će ocjenjivati stručni žiri, a prve tri nagrade su put i smještaj u Rimu te posjet filmskom studiju Cinecitta’, tečaj talijanskog jezika i kulture u jednoj od četiri škole Dante Aleghieri u Italiji te serija tiskanih izdanja.

Više potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.07.2017