U potrazi za dramom | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

U potrazi za dramom

Studenti glume, kazališne režije i dramaturgije zagrebačke ADU pozvani su kao partneri na berlinski Međunarodni festival nove drame.

Lars von Trier: Idioten, režija: Kirill Serebrenjikov

  • A
  • +
  • -

Festival of International New Drama (F.I.N.D.) u organizaciji berlinskog Schaubühnea jedno je od najznačajnijih kazališnih događanja u Europi, a na kojemu će 13 zagrebačkih studenata imati prilike sudjelovati u intenzivnom programu radionica pod vodstvom priznatih europskih kazališnih umjetnika, poput Thomasa Ostermeiera i Biljane Srbljanović, priopćeno je iz Akademije.

Uz radionice, studenti će se susresti i s međunarodno poznatim redateljima i njihovim timovima, te imati prilike upoznati kolege iz Francuske i Njemačke.

"Za samu Akademiju, ovaj je poziv veliko priznanje, ali svakako i poticaj za daljnji uspješan rad, koji je ovom prilikom ponovno prepoznat u europskim okvirima", naglašava Borna Baletić, dekan ADU.

Uz pratnju dekana, u Berlin odlaze studenti kazališne režije Ivan Planinić i Lea Anastazija Fleger, studenti dramaturgije Mila Pavičević i Ivan Penović, te studenti glume Silvio Mumelaš, Nikola Baće, Dajana Čuljak, Tina Orlandini, Martina Čvek, Luka Bulović, Katarina Strahinić, Mateo Videk i Irena Tereza Prpić

Izvor: ADU

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.04.2014