U potrazi za odobrenjem | kulturpunkt

Najave Izložba

<

U potrazi za odobrenjem

Multimedijalna instalacija Praznine povlači paralelu u odnosu pojedinca i suvremenog društva kontrole.

18.11.2018 - 20.11.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 18. studenog u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo otvorena je izložba Anite Miloš pod nazivom Praznine, sačinjena od video uradaka snimanih nadzornim kamerama.

Kako stoji u najavi događaja, multimedijalna instalacija povlači paralelu u odnosu pojedinca i suvremenog društva kontrole. Preispitivanjem osobnih namjera zbog nametnute nesigurnosti, u potrazi za odobrenjem, društvo se oslanja upravo na sustav. Referirajući se na teorije filozofa poput Michela Foucaulta, Gillesa Deleuzea i Giorgia Agambena, rad polazi od činjenice da je samokontrola ključ za uspješnost društva kontrole, odnosno da je autocenzura savršeno ostvarenje cenzure. Granice i mogućnosti osobnog razvoja pojedinca s obzirom na svijest o nametnutoj samokontroli temeljni je fokus rada.

Anita Miloš, rođena je u 1991. godine u Sarajevu. Magistrirala je na odsjeku slikarstva Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Radi kao vanjski suradnik u zvanju asistenta na odsjeku slikarstva Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi. Članica je HULU-a i HDLU-a.

Izložba ostaje otvorena do 20. studenog

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 19.11.2018