U potrazi za promjenom | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

U potrazi za promjenom

U novom Cruisingu sa Srđanom Sandićem spisateljica Korana Serdarević predstavlja svoj prvi roman Eksperiment Irene Tot.

26.03.2018 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 26. ožujka u 19 sati na Cruisingu sa Srđanom Sandićem u MaMi gostuje višestruko nagrađena književnica Korana Serdarević. U povodu nedavno objavljenog romana Eksperiment Irene Tot (Fraktura, 2017.) Srđan Sandić sa spisateljicom razgovara o njezinim interesima, motivaciji, procesima rada i mjestu u našemu književnom polju.

Korana Serdarević diplomirala je hrvatski jezik i književnosti te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka, prevoditeljica i nastavnica. Nakon objavljivanja kratkih priča u periodici, godine 2015. u izdanju Frakture izlazi joj zbirka kratkih priča Nema se što učiniti, koja je za tu godinu nagrađena stimulacijom za najbolja književna ostvarenja od strane Ministarstva kulture RH. Priče su joj prevedene na engleski, njemački, talijanski, makedonski, slovenski i ukrajinski jezik.

U studenom 2017. u istoj nakladničkoj kući objavljuje prvi roman Eksperiment Irene Tot, snažan, hrabar i provokativan roman o najdubljim pitanjima svakoga čovjeka, roman koji rastvara junakinju i pokazuje da se promjene ne trebamo bojati, već da u nju trebamo beskompromisno i hrabro kročiti

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.03.2018