U prostoru bez | kulturpunkt

Najave Predstava

<

U prostoru bez

Marina Petković Liker i Ana-Maria Bogdanović u redateljsko-koreografskom suodnosu bave se specifičnom kvalitetom plesnog pokreta i kazališne izvedbe.

16.10.2014 - 17.10.2014 , Zagreb - KUC Travno

Premijeru koautorskog plesno-kazališni rada Ane-Marie Bogdanović i Marine Petković Liker pogledajte 16. i 17. listopada u 20 sati u Kulturnom centru Travno.

Predstava je nastavak rada započetog 2012. predstavom Udar te je svojevrsni nastavak predstave Tijela bez. iz 2013. godine. Marina Petković Liker i Ana-Maria Bogdanović u redateljsko-koreografskom suodnosu bave se specifičnom kvalitetom plesnog pokreta i kazališne izvedbe koja nastaje istraživanjem suptilne osjetilnosti izvođačkog tijela nasuprot gledateljevom tijelu, oku i senzibilitetu. Plesati po unutarnjim linijama, bivati u prostoru, dijeliti krhke i lomne senzacije tijela, otvoriti slojeve osjetilnosti, uroniti u bunare uske i široke prisutnosti... to su parametri koji stvaraju rubove po kojima ova predstava nastoji hodati te balansirati između realnog i teatralnog. Publika je pozvana da svojim prisustvom pridonese lakoći ili težini jednog plesno-kazališnog događaja.

Svoj dolazak potvrdite na adresu elektroničke pošte najkasnije do srijede, 15. listopada, u 16 sati. Broj mjesta je ograničen.

Umjetnička organizacija Plesni centar Puls neprofitna je pravna osoba osnovana 2008. i djeluje na području plesnog i glazbeno scensko umjetničkog stvaralaštva kroz  pripremanje i izvođenje programa u područje suvremenog plesa i plesnog kazališta, te istraživanje suvremenog izričaja u umjetnosti plesa i pronalaženje novih formi  plesnog  izražavanja kroz istraživačke projekte.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.10.2014