U raznim frekvencijama | kulturpunkt

Najave Program

<

U raznim frekvencijama

Sub Zero je novi klupski program koji promovira underground i/ili eksperimentalnu bass muziku neovisno o žanru.

12.12.2014 , Zagreb - Attack

FOTO: Arthur Caranta

  • A
  • +
  • -

Kao headliner prvog Sub Zero programa tu je Sapleo. U kratko vrijeme postao je sastavni dio scene s uvijek svježim DJ setovima. Ljubitelj je mračnijeg, dubokog dubstepa i drum'n'bassa s istančanim smislom za fin i čist, a istodobno dubok i prljav zvuk.

Zmayo je već dugi niz godina na sceni. Kao dio Pistolero AV kolektiva, trudi se promovirati kvalitetnu glazbu, pogotovo breakbeat i njegove fuzije s različitim stilovima. Njegovi se setovi uglavnom mogu opisati kao psy-tech-trance-breaks, a lani je pokrenuo i Pistolero Recordings, digitalni freestyle elektronski label koji je dogurao do četvrtog izdanja. 

Svoje glazbene ukuse Lo Peaks počeo je razvijati na techno partijima 90-ih da bi se kasnije potpuno predao dub i reggae muzici. 2005. godine priključuje se Jahstice Soundsystemu, a par godina kasnije s Dr. Robijem i Vrxom pokreće Digitron Soundsystem, već uvelike poznat na dub/reggae sceni. Svoj glazbeni stil nadograđuje u novoj glazbenoj struji - dubstepu. 

Noisea (Echo Terrorists) oduvijek je začarana bass frekvencijama. Muziku počinje puštati zaintrigirana dosta mračnom stranom dubstepa dok se bavila organizacijom u Trip to Zionu. U setove brzo uvodi i druge žanrove poput noisea, industriala, dark ambienta, ostajući fokusirana uglavnom na dubstep, ali i breakcore. 

LiteMotif je živopisni video projekt grupe entuzijasta koji će vas odvesti u paralelnu stvarnost. Njihov rad je pun vizualnog eksperimentiranja i interakcija, mapiranja i video postavki koje sjajno nadopunjuju prostor te pretvaraju klubove i festivalske pozornice u jedino mjesto za tulumarenje na kojem želite biti. LiteMotif čine Bamwise VJ tim i Wild Bronco.

Program će biti održan u petak, 12. prosinca, u klubu Attack!, s početkom u 23 sata.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 08.12.2014