U socijalno nezaštićenim zonama | kulturpunkt

Najave Izložba

<

U socijalno nezaštićenim zonama

Interaktivna sate specific instalacija 11 Metara umjetnice Branke Cvjetičanin idejno je vezana uz specifičnu lokaciju Ateliera Žitnjak.

05.09.2014 - 12.09.2014 , Zagreb - Atelieri Žitnjak
  • A
  • +
  • -

Unutar promišljanja o subkulturi gradskih predgrađa bavi se problemom latentne agresije koja je najizraženija upravo u rubnim dijelovima grada, u socijalno 'nezaštićenim' zonama  kakva je i lokacija AŽ-a, nekadašnje OŠ Žitnjak koja se teško pronalazi na mapi grada. Prostorno zvučnom inscenacijom nogometnog igrališta ispred ostakljenog ulaza u galeriju, autorica polarizira kulturno događanje, dodajući mu latentnu opasnost od nasilja kakvo često susrećemo na nogometnim utakmicama, nudeći mogućnost (iskušenje) posjetiteljima da i sami postanu inicijatori umjetničkog/agresivnog čina.

Branka Cvjetičanin, multimedijalna umjetnica, i predsjednica Polygona - Centra za istraživanja i razvoj projekata u kulturi, educira se u području izvedbenih umjetnosti i specijalizira site-specific kazališnu režiju, instalacije i produkciju "in situ" (MAPA - Academy for Performing Arts Amsterdam, staž Oerol Festival, NL itd.). Završava PhD na Bauhaus Kollege Dessau 2005/06 . Uz samostalno umjetničko djelovanje na hrvatskoj i medjunarodnoj sceni, ostvaruje i niz umjetničkih suradnji, te povremeno producira radove kolega umjetnika/ca i projekte/programe u sferi kulture. Članica je ULUPUH-a, HZSU-a, Culturelinka i europske mreže menadžera u kulturi i umjetnosti Oracle.

Otvorenje izložbe je u petak, 5. rujna u 19 sati, a ista ostaje otvorena do 12. rujna

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 01.09.2014