U spomen borbe | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

U spomen borbe

Novi programski ciklus naslovljen Kino Pobjeda u riječki HNK donosi zanimljiv program filmova.

12.02.2015 - 02.05.2015 , Rijeka - HNK Ivana pl. Zajca

Onaj pristojni, 2014.

  • A
  • +
  • -

Jednom svakih mjesec dana u riječkom HNK Ivana pl. Zajca bit će prikazani igrani ili dokumentarni filmovi u ciklusu Kino Pobjeda, s antifašističkom porukom. Ciklus je nastao u sklopu obilježavanja 70. godišnjice završetka Drugog svjetskog rata i proslave Dana oslobođenja grada Rijeke.

Filmskim će projekcijama, koje će se održavati u velikoj kazališnoj dvorani, prethoditi nastup zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca s programom od nekoliko antifašističkih pjesama, a većini projekcija nazočit će i autori. 

Prvi film u nizu bit će kontroverzni Zalazak stoljeća: Testament L.Z. Lordana Zafranovića, koji će biti prikazan 12. veljače u 19 sati. Prethodit će mu koncert, a nakon projekcije će slijediti moderirani razgovor između Zafranovića i intendatna Olivera Frljića te publike. 

Drugi film, Onaj pristojni (2014.), Vanesse Lapa bit će prikazan 20. ožujka u 19 sati, dok će treći film Krvavi grah (2013.), Narimane Mari, biti prikazan 21. travnja u 19 sati. Posljednji film na programu je Sveta planina (1973.) Alejandra Jodorowskog, a bit će prikazan 2. svibnja.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 11.02.2015