U stihu i rimi o stoljetnoj davnini | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

U stihu i rimi o stoljetnoj davnini

Interaktivni DVD autorice Ljiljane Ivković prvi je projekt takve vrste u nas i otvara novo poglavlje u pristupu obrazovanju djece oštećena sluha.

18.04.2016 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

U dvorani Gorgona Muzeja za suvremenu umjetnost 18. travnja u 11 sati bit će predstavljen DVD "U stihu i rimi o stoljetnoj davnini" autorice Ljiljane Ivković, jedinstven zato što su priče Ivane Brlić Mažuranić prilagođene djeci oštećena sluha. To je prvi projekt takve vrste u nas i otvara novo poglavlje u pristupu obrazovanju djece oštećena sluha.

Interaktivni DVD "U stihu i rimi o davnoj davnini" nastao iz potrebe da se jedinstvene priče Ivane Brlić Mažuranić približe djeci predškolskog uzrasta i djeci oštećena sluha.

Nositelj je projekta "Poboljšanje pismenosti gluhe djece kroz prepjeve literature Ivane Brlić Mažuranić" Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba, a DVD je realiziran u suradnji s TV produkcijom Master film, Zakladom "Čujem vjerujem vidim", Grafičkom školom iz Zagreba i Suzy d.o.o. Ilustracije je izradila Branka Lovrović, a za muzičku podlogu bio je zadužen dječji zbor Klinci Ogulinci.

Program će pratiti nastupi djece iz Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, DV Zapruđe i OŠ Zapruđe.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.04.2016