U susret splitskom prideu | kulturpunkt

Najave Festival

<

U susret splitskom prideu

qFEST, festival drugog i drugačijeg, zainteresiranoj publici donosi niz kulturno-društvenih programa kao što su radionice, filmske projekcije, druženja i klupski programi.

03.06.2017 - 24.06.2017 , Split - Razne lokacije

Od 3. do 24. lipnja u Splitu se održava qFEST, festival drugog i drugačijeg koji će zainteresiranoj publici donijeti niz kulturno-društvenih programa kao što su radionice, filmske projekcije, druženja i klupski programi. U suradnji sa splitskim LGBTIQ i srodnim udrugama festival organizira kolektiv queerANarchive

Osim izložbe u Staroj gradskoj vijećnici koja predstavlja tri ciklusa fotografija Bradleya Seckera; Kütmaan, Mr Gay Syria i Syrian Nakba, te koja se može razgledati do 10. lipnja na festivalskom programu naći će se i filmske projekcije u Kinu Beton, radionice fanzina i sitotiska u Domu mladih te društveni programi kao Zvjerinjak i Plesnjaq u Klubu Kocka

U susret splitskom prideu društveno-kulturni programi objedinjeni ovim festivalom imaju za cilj senzibilizirati javnost na probleme drugog i drugačijeg, kako u gradu Splitu tako i u svijetu. Festival završava 24. lipnja after partijem splitskog pridea u Klubu Kocka. 

queerANarchive kolektiv je za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture koji djeluje od 2010. godine. U vrijeme normalizacije LGBT zajednice te retradicionalizacije društva koje se odvijaju na uštrb različitostima kolektiv se bavi se partikularnostima queer kulture. Kolektiv je član Platforme Doma mladih u Splitu. Na međunarodnom nivou sudjelovao je u programima Queer Art Lab SpaceID Madrid (2013.). Activist in Residence u Visbyju u Švedskoj (2014.), međunarodnom projektu Young Queer Europe (2015.-2016.) te Unstraight Museum Conference, Stockholm, Švedska (2016.). 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.06.2017