U tinelu | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

U tinelu

U novom razgovoru tema je sakralna arhitektura i suvremeni grad.

20.03.2012 , Zagreb - Društvo arhitekata Zagreba
  • A
  • +
  • -

U tinelu će u utorak, 20. ožujka od 19 sati razgovarati Tomislav Premerl i Frane Dulibić, a razgovor moderira Davorka Perić, autorica programa.

Tomislav Premerl rođen u Zagrebu 1939. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1969, gdje je i obranio doktorsku disertaciju (Hrvatska moderna arhitektura između dva rata – nova tradicija) 1985. godine. Predaje na Teološkom studiju Družbe Isusove, Filozofskom fakultetu Družbe Isusove i na doktorskom studiju Akademije likovnih umjetnosti. Član je vijeća doktorskih studija i mentor na Filozofskom fakultetu za povijest umjetnosti i na Arhitektonskom fakultetu. Radio kao urednik za arhitekturu i likovnu struku u raznim časopisima te je kao samostalni projektant izveo više arhitektonskih djela i konzervatorskih zahvata na povijesnim sakralnim objektima. Autor je i glavni urednik nekoliko stručnih knjiga te je sudjelovao na više kritičkih arhitektonskih izložbi i samostalno izlagao vlastite crteže i pastele.

Frano Dulibić radi kao izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek za povijest umjetnosti) te kao vanjski suradnik predaje na Akademiji likovnih umjetnosti. Bavi se istraživanjima hrvatskog slikarstva prve polovice 20. stoljeća, poviješću karikature i ilustracije i stripa te je aktivist u akcijama za zaštitu javnog prostora i kulturne baštine. Objavljuje znanstvene i stručne radove te je autor koncepcije i tekstova desetak izložbi.

Tinel okuplja starije i mlađe generacije arhitekata, koji vode razgovore o temama iz područja arhitekture i kulture, nekulture i dr. Razgovor ne prekida moderator već se dozvoljavaju određena udaljavanja od teme i ulazak u anegdote i vezane priče. Kroz ove neformalne razgovore arhitekata namjera je osvijetliti veze arhitekture i drugih kulturnih djelatnosti, odnosno skrenuti pažnju na involviranost arhitekata u društvena i kulturna pitanja izvan arhitektonskog miljea.

Više informacija potražite ovdje.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 20.03.2012