U traganju za vlastitom poetikom | kulturpunkt

Najave Izložba

<

U traganju za vlastitom poetikom

Tradicionalna izložba Nova imena predstavlja radove studenata snimateljskih i fotografskih studija Akademije dramskih umjetnosti.

09.05.2017 - 19.05.2017 , Zagreb - Galerija ULUPUH

FOTO: Luka Pešun, ADU

U razdoblju od 9. do 19. svibnja, tradicionalna godišnja izložba Nova imena, koja se u Galeriji ULUPUH organizira od 2005. godine, predstavit će radove studenata preddiplomskog studija snimanja i diplomskog studija fotografije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, nastale tijekom protekle akademske godine.

Organizator je Katedra za fotografiju, a selekciju radova, kao i likovni postav izložbe, potpisuju izv. prof. art. Darije Petković, doc. art. Jelena Blagović Pavičić, pred. Iva Prosoli i asist. Maša Bajc.

"Rad sa studentima prvenstveno je pitanje odgovornosti. Rad sa studentima umjetničkih usmjerenja, možda još i više. Jer od umjetnosti se uvijek očekuje. Kako pristupiti svakom studentu ponaosob, poučiti tehnici, prenositi znanje i iskustvo, usmjeriti, a ne nametnuti se i gdje postaviti granicu. Kako prepoznati iskru individualnosti i ne stajati joj na putu. S tim i sličnim pitanjima svakodnevno se susreću profesori akademija, pa tako i studija snimanja i fotografije, profesori, koji su ujedno i mentori i pedagozi, ali i sami umjetnici i nositelji vlastitih poetika. Pitanja su to, na koja svake godine odgovara i izložba Nova imena.

Pod mentorstvom Darija Petkovića, Sandre Vitaljić, Jelene Blagović Pavičić i Maše Bajc pred studente su postavljeni konkretni zadaci i vježbe, a na studentima je hoće li na zadatke samo odgovoriti ili će pak u zadanim uvjetima pokušati postići svoj maksimum i razviti vlastite ideje i prekoračiti očekivane granice." (Iva Prosoli, iz predgovora)

Izložbu je moguće pogledati radnim danom i subotom, od 10 do 20 sati, a nedjeljom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 05.05.2017