U ženskom ključu | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

U ženskom ključu

Online masterclass slovenske vokalistice i performerice Irene Tomažin Zagoričnik namijenjen je umjetnicima/cama i istraživačima/cama ženskih glasova i vokalne ekspresije.

ROK: 29.11.2020
  • A
  • +
  • -

Ganz nove kulture promjene u sklopu programa Eudukultura organizira online edukacije posvećene istraživanju, pojačavanju i proširivanju glasovnih istraživanja i ekspresije. Slovenska koreografkinja i vokalna umjetnica Irena Tomažin Zagoričnik 30. studenog i 7. prosinca 2020. održat će online masterclass U ženskom ključu namijenjen umjetnicima/cama i istraživačima/cama ženskih glasova i vokalne ekspresije.

U prvom dijelu našeg online edukacije, 30. studenog od 16 do 19 sati, fokus će biti na ženskim glasovima - tko su one bile i kako (ni)su bile primljene - od drevnih sirena, Trobairitza i Hildegarde Von Bingen, do suvremenih umjetnica, pjesnikinja i izvođačica, poput Katalin Ladik, Sainkho Namtchilak, Simone Forti i Maud Robart. Skicirajući mrežu konteksta u kojem ove žene još uvijek podižu svoje glasove kroz svoj rad, umjetnost i živote, u drugom dijelu masterclassa, 7. prosinca od 17 do 20 sati, Tomažin Zagoričnik izdvojit će nekoliko osobnih umjetničkih utjecaja i otvoriti vlastiti proces autorskog stvaranja te metodologiju rada.

Irena Tomažin Zagoričnik diplomirala je filozofiju na Sveučilištu u Ljubljani. Djeluje u području kazališta i plesa te eksperimentalne glazbene improvizacije. Surađivala je s mnogim koreografima i kazališnim redateljima u Sloveniji i inozemstvu. Dobitnica je nagrade Zlatna ptica 2006. te nagrada žirija i publike za najbolju predstavu u cjelini na festivalu Gibanica 2015. Članica je benda Borghesia te je kao vokalistica nastupala je na brojnim slovenskim i međunarodnim festivalima.

Za prijave je potrebno poslati kratki info (kratku biografiju i kontakt mobitel) putem e-maila, do nedjelje, 29. studenog u ponoć. Poželjno je sudjelovanje na oba termina masterclassa, no programe je moguće pratiti i zasebno. Masterclass će se odvijati putem Zoom platforme, a sudjelovanje je besplatno.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 27.11.2020