U žestokom ritmu | kulturpunkt

Najave Festival

<

U žestokom ritmu

Karlovački festival suvremene glazbe Udar groma ove godine održava se pod nazivom Udar na Sceni te predstavlja domaće punk i hardcore sastave.

28.03.2015 , Karlovac - Hrvatski dom

Udar groma 2014.

  • A
  • +
  • -

Na festivalu će nastupiti više sastava koji su se posljednjih godina pojavili na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni. Ponor su zasigurno jedno od najatraktivnijih imena na punk i hardcore sceni, Final Approach iza sebe broje preko 200 nastupa širom Europe, a Left to Starve su se nametnuli kao pravo otkriće karlovačko-dugoreške scene i u manje od godinu dana nastupili su u svim važnijim klubskim prostorima u Hrvatskoj i šire. 

Lokalna supergrupa Treaviit su "nezaustavljiva industro-grind mašina" iskusnih članova s karlovačke pank scene, a na ovom koncertu predstavljaju dugoočekivani studijski album. Festival će i predstaviti povratnički nastup zagrebačkog screamo fastcore sastava Ugly Fucks, koji nakon duže pauze kreće s pripremama za iduću europsku turneju.

Udar groma nije samo koncert pa će se tako već od 16 sati održati tribina koja tematizira odnos prema četvoronožnim ljubimcima i stanje u skloništima za životinje. Voditeljica tribine pod nazivom Sudbina karlovačkih pasa je Mirna Gajčević, aktivistica i volonterka koja se bavi udomljavanjem životinja i zaštitom životinjskih prava.

Festival će biti održan u subotu, 28. ožujka, na Maloj Sceni Hrvatskog doma u Karlovcu, s početkom u 21 sat.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 25.03.2015