U zrakopraznom prostoru | kulturpunkt

Najave Tribina

<

U zrakopraznom prostoru

Nadolazeći Književni petak posvećen je odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene.

17.03.2017 , Zagreb - Gradska knjižnica i čitaonica
  • A
  • +
  • -

I dok mainstream mediji u Hrvatskoj izvještavaju o domaćoj glazbi na kapaljku, s naglaskom na privatni život glazbenika, hrvatska glazbena scena diše punim plućima nudeći fenomenalnu žanrovsku raznolikost hrvatskih izvođača koji pune klubove i dvorane na svojim nastupima ostvarujući pritom zavidan uspjeh izvan granica Hrvatske. Istovremeno, u Hrvatskoj, u kojoj trenutno postoji preko 40 međunarodnih glazbenih festivala, gotovo svakog tjedna nastupi barem jedna glazbena zvijezda globalne popularnosti. Unatoč tome, mainstream mediji ne pišu o tim glazbenicima, ne zanimaju ih njihovi uspjesi u svijetu, ne izvještavaju o rasprodanim klubovima i dvoranama, ne objavljuju intervjue s globalnim glazbenim zvijezdama, ne izvještavaju s glazbenih festivala, ne pridaju pažnju mladim glazbenicima, ne nude radio i TV emisije o domaćoj glazbenoj sceni…

O razlozima i odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene govori nekadašnji urednik TV emisije HTV-a Briljanteen, pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar. Urednik i voditelj tribine je novinar tjednika Nacional, glazbeni kritičar i dugogodišnji sudionik domaće glazbene scene Dubravko Jagatić.

Tribina će se održati 10. ožujka u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 06.03.2017