Učenici i nezavisna umjetnička scena | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Učenici i nezavisna umjetnička scena

Za kraj školske godine u sklopu Klasične u Močvari, učenici zagrebačke Klasične gimnazije izvode predstavu Do dna.

12.06.2017 , Zagreb - Močvara

Za kraj školske godine, 12. lipnja u 19 sati, održava se treća u nizu suradnji Klasične gimnazije i Močvare. Klasična u Močvari naziv je suradnje koja je pokrenuta između kluba Močvara, Klasične gimnazije u Zagrebu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Cilj je predstaviti školske izvannastavne aktivnosti izvan prostora škole i povezati rad učenika s nezavisnom umjetničkom scenom.

Suvremena dramska skupina Klasične gimnazije izvest će svoju predstavu Do dna, s kojom je nastupila i na ovogodišnjemu Lidranu.

O predstavi: Peteročlana je obitelj nakon smrti majke pred raspadom. Pojavljuje se niz problema s kojima se moraju suočiti od kojih je najveći problem otac alkoholičar. Kći i dva sina prepušteni su sami sebi. Tuga, sreća, razočaranje, nemoć, ljubav, strah… Ispreplitanje odnosa i beskraj emocija…

Učenici će nakon skupnoga nastupa izvesti i pojedinačne scenske nastupe:

Klara Rihtar iz 2. C izvest će ulomak iz Marinkovićeve GlorijeIvan Validžić iz 3. B izvest će ulomak iz Poeova Crnoga mačkaDomagoj Modrušan iz 4. C izvest će Jesenjinovo Pismo ženiAchlyss Blagojević iz 3. E izvest će Poeovu Annabel Lee.

Za kraj programa održat će se projekcija nekoliko kratkih filmova inspiriranih latinskim poslovicama koje su učenici Klasične gimnazije izradili u sklopu nastave fakultativnoga predmeta Filomologija.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 09.06.2017