Učenici i umjetnici | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Učenici i umjetnici

Jedan na Jedan je projekt Restarta i Galerije Miroslav Kraljević koji se po prvi puta provodi tijekom 2015. godine u suradnji s X. gimnazijom ‘Ivan Supek’.

30.05.2015 - 06.06.2015 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Cilj projekta je upoznavanje srednjoškolaca s domaćom umjetničkom scenom i stvaralaštvom, što je ostvareno kroz javna tjedna predstavljanja umjetnika i umjetnica u X. gimnaziji ‘Ivan Supek’, intenzivnom filmskom edukacijom kroz koju su srednjoškolci stekli osnovna znanja i vještine iz  snimanja, montaže slike i zvuka i režije pod mentorstvom Dinke Radonić, Sandre Bastašić, Igora Bezinovića i Ane Hušman te druženja "jedan na jedan" srednjoškolaca i mladih hrvatskih umjetnika i umjetnica i zajedničkom realizacijom video radova.

Izložba prikazuje filmove proizašle iz radionica i druženja umjetnika i srednjoškolaca, a na temu Portret hrvatskog umjetnika.

Na završnoj izložbi projekta Jedan na Jedan sudjeluju učenici i učenice Ena Bošnjak, Fran Glasnović, Carolina Ivić, Jan Krešić, Patricia Majić, Domenika Malnar, Ana Markić, Fran Mihelin, Andrea Miletić, Klara Novak, Laura Pascau, Mateja Radoš, Petra Rašperić, Josipa Subotić i Karla Vlašić u suradnji s umjetnicima i umjetnicama Tamarom Bilankov, Hrvoslavom Brkušić, Rokom Crnićem, Vidom Guzmić, Bojanom Mrđenovićem, Bojanom Muckom, Ivanom Pipal, Nives Sertić, Markom Tadićem te Damirom Žižićem.

Otvorenje izložbe je u subotu, 30. svibnja u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 6. lipnja

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 29.05.2015