Udruživanje partikularnih perspektiva | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Udruživanje partikularnih perspektiva

Ovotjedni program Lokalne baze za osvježavanje kulture - [BLOK] adresira sistemske probleme kulturne politike i obrazovanja umjetnika.

04.05.2017 - 05.05.2017 , Zagreb - BAZA, Adžijina 11

U četvrtak, 4. svibnja, i petak, 5. svibnja u zagrebačkoj BAZI (Ul. Božidara Adžije 11) u organizaciji Lokalne baze za osvježavanje kulture - [BLOK] održat će se okrugli stol i predavanje posvećeni sistemskom položaju umjetnika i politizaciji umjetničkog obrazovanja u neoliberalizmu.

Na okruglom stolu O kulturnoj politici: promjena (dis)kursa predstavnici različitih umjetničkih "cehova" udruživanjem partikularnih perspektiva nastojat će rasvijetliti sistemski karakter problema ovdašnje kulturne politike. U razgovoru će biti riječi o nizu štetnih aspekata odnosa prema kulturi, poput problema s infrastrukturom, rezanja budžeta i ukidanja relevantnih manifestacija i tiskovina. Više o sudionicima i sadržaju doznajte na sljedećoj poveznici.

Tema predavanja O umjetničkom obrazovanju u neoliberalizmu Petje Dimitrove, bugarske umjetnice s boravištem u Beču, štetne su posljedice neoliberalnih reformi obrazovanja umjetnika, ali i iznalaženje radikalnih, politiziranih pedagoških alternativa. Predavačica će se osvrnuti na relevantne slučajeve edukacijske samoorganizacije umjetnika u Amsterdamu, Linzu, New Yorku i drugdje, kao i na međunarodne pokrete za besplatno obrazovanje. Detalji su dostupni u službenoj najavi.

Oba događanja započinju u 19 sati, a ulaz je otvoren za javnost.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 02.05.2017