Uhvati film u Križevcima | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Uhvati film u Križevcima

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet organizira u suradnji s udrugom Spirit iz Rijeke gostovanje festivala Uhvati film.

08.05.2014 , Križevci - Klub kulture

U Klubu kulture bit će prikazani filmovi čiji su autori osobe s invaliditetom te filmovi u kojima su glavni glumci osobe s invaliditetom. Osnovna svrha festivala Uhvati film je podizanje svijesti o životu osoba s invaliditetom, a ujedno i prilika redateljima, scenaristima i glumcima da promoviraju svoje radove i dostignuća na filmskom planu.

"Svjedoci smo svakidašnjeg patetičnog medijskog prikazivanja života osoba s invaliditetom te upravo iz tog razloga smatramo da je ovakav festival pravo osvježenje te realan prikaz sposobnosti osoba s invaliditetom koje su zaljubljenici u filmsko stvaralaštvo. Riječ je o turnji odličnih, većinom kraćih dokumentarnih uradaka s tematikom invaliditeta, a filmovi su životni, duhoviti i poučni te će cijela projekcija biti praćena uz popratne komentare, razgovor sa voditeljem turneje i autorima", najava je događanja u četvrtak, 8. svibnja, od 21 sat. 

Ulaz je besplatan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.05.2014