Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film

Otvoren je natječaj za filmove 15. međunarodnog festivala koji obuhvaća projekcije domaćih i stranih filmova na temu invaliditeta.

ROK: 15.06.2017

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom odnosno engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma)  ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno se elektroničkom poštom dostavlja popunjen prijavni formular, biografija autora, dve fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu. 

Natječaj je otvoren do 15. lipnja. Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na službenoj stranici.

Filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća  osoba sa invaliditetom, kao i raznovrsan kvalitetan prateći program na temu invalidnosti (radionice, tribine, izložbe). Bitan deo festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival se prikazuje u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, u Rijeci u realizaciji  Udruge Spirit, a od ove godine i u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner. Stoga, Uhvati film jedini je regionalni festival filmova o osobama sa invaliditetom na ovim prostorima, koji ima zajednički cilj: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.03.2017