Uhvatiti sliku i demokratizirati medij | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Uhvatiti sliku i demokratizirati medij

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture organizira tribinu o arhiviranju video umjetnosti u Hrvatskoj i regiji.

02.12.2016 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Na tribini Uhvatiti sliku i demokratizirati medij, u petak, 2. prosinca u 19 sati, govorit će se o zbirkama video umjetnosti u specijaliziranim institucijama, modelima suradnje umjetnika i institucija, načinima na koje umjetnici čuvaju vlastite radove ili koriste postojeće zbirke video umjetnosti u svom radu.

Na tribini će govoriti koordinator produkcije ljubljanskog arhiva DIVA Station Luka Polutnik, voditeljica izdavačke djelatnosti Hrvatskog filmskog saveza Diana Nenadić, direktor prištinskog Kosovafilma Gani Mehmetaj, Isidora Ilić iz umjetničkog dua Doplgenger iz Beograda i multimedijalni umjetnik Igor Grubić

Tribina je završno javno događanje u sklopu projekta "Arhiv kao praksa", koji istražuje odnose nezavisne kulture i suvremene umjetničke produkcije u regiji koristeći različite arhivske metode. Partneri na projektu su SEECult iz Beograda, Zavod za suvremenu umjetnost (SCCA) iz Ljubljane, Qendra Multimedia iz Prištine te Kulturtreger i Kurziv iz Zagreba, a projekt se provodi kroz Kooperativu - regionalnu platformu za kulturu.

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je arhiv nezavisne kulturne scene, koji u Zagrebu vode dvije organizacije - Kulturtreger (udruga koja vodi književni klub Booksa) i Kurziv (udruga koja vodi portal Kulturpunkt.hr).

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 29.11.2016