UIA Architecture & Children Golden Cubes | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

UIA Architecture & Children Golden Cubes

Radni program Međunarodnog udruženja arhitekata (UIA) Arhitektura i djeca raspisuje natječaj za UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade.

14.12.2010 - 11.02.2011
  • A
  • +
  • -

Razvijanje osviještenosti mladih o arhitekturi, gradu i održivom razvoju imperativan je izazov od ključne važnosti. Ako se mladima omogući pristup znanju iz ovih područja, kao odrasli će građani moći izraziti svoje mišljenje i utjecati na političke, gospodarske i socijalne strategije koje će oblikovati njihove gradove i njihov okoliš. UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade odat će počast osobama i organizacijama koje djeci i mladeži pomažu da razumiju arhitekturu. Sudionici će u svojim prijavama trebati opisati aktivnosti ili proizvode svrha kojih je poučavanje djece i mladih ljudi, od vrtićkog uzrasta do osamnaeste godine, da razumiju arhitektonski dizajn i proces kreiranja naše okoline. Nagrade se dodjeljuju za škole, institucije, tiskane i vizualne medije.

Proces dodjele nagrada UIA Architecture & Children Golden Cubes nije "natječaj" u svrhu kojega se od sudionika zahtijeva razvijanje novih projekata. Umjesto toga, sudionici se pozivaju na podnošenje prijava koje opisuju aktivnost koja je već u tijeku ili već gotovi proizvod ili događaj koji je već održan, u razdoblju između 1. siječnja 2007. i isteka roka za podnošenje prijava, 4. veljače 2011.

Proces dodjele nagrada održava se u dvije faze. U prvoj fazi nacionalna organizacija članica UIA-e koja sudjeluje na natječaju treba organizirati proces selekcije na nacionalnoj razini i nominirati jedan projekt za sudjelovanje na međunarodnom natječaju. U drugoj fazi UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrada, međunarodni žiri evaluira nominirane projekte i za svaku kategorije za koju se dodjeljuje nagrada odabire po jedan projekt.

Dodjela nagrada i izložbe odabranih projekata održat će se na 24. Kongresu UIA-u u Tokiju, u rujnu 2011.

Rok za prijavu projekata je 4. veljače 2011, a detaljne informacije i prijavne obrasce potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 14.12.2010