Ujecaj na društvo i lokalnu zajednicu | kulturpunkt

Najave Konferencija

<

Ujecaj na društvo i lokalnu zajednicu

Na petoj Konferenciji o dobroj ekonomiji razgovara se o društvenoj i solidarnoj ekonomiji, radničkim zadrugama i iskustvima gradova koji stvaraju održive ekosustave.

15.06.2018 - 16.06.2018 , Zagreb - Kino Tuškanac

FOTO: ZMAG / Reciklirano imanje / Facebook

  • A
  • +
  • -

U petak, 15. lipnja u 9.30 sati u kinu Tuškanac održava se peta po redu Konferencija o dobroj ekonomiji.

Na konferenciji će se ove godine učiti i razgovarati o društvenoj i solidarnoj ekonomiji, radničkim zadrugama, iskustvima gradova i regija koje podržavajući dobru ekonomiju stvaraju održive ekosustave za razvoj sektora, Economy for the Common Good - sustavu mjerenja utjecaja na društvo i lokalnu zajednicu, razvoju solidarnih i odgovornih sustava između proizvođača i kupaca u području hrane, stanju ekonomske demokracije u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi, lokalnim i regionalnim valutama odnosno o alternativnom novcu te inspirativnim pričama o pomaganju i osnaživanju isključenih poput imigranata, nezaposlenih i drugih obespravljenih društvenih skupina.  

Tokom trajanja konferencije partneri iz Malog placa organiziraju sajam "hrane s izvora" te će sudionici i sudionice konferencije moći podržati male proizvođače lokalne hrane.

Ove godine održava se i 7. Glavna skupština Europske mreže solidarne ekonomije - RIPESS. Skupština RIPESS-a se održava 16. i 17. lipnja u dvorištu i prostorima Gimnazije Tituša Brezovačkog Zagreb, na Gornjem gradu. Prvi dio skupštine u subotu, lipnja otvoren je za javnost.

Na Konferenciju i Skupštinu iz različitih europskih zemalja stiže preko 30-ak aktivista i aktivistkinja, predstavnika organizacija i mreža koje provode i promoviraju dobru ekonomiju. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.06.2018