Ukazivanje na probleme u sistemu | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Ukazivanje na probleme u sistemu

Vanja Babić predstavlja svoj rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude gdje se bavio propitivanjem društvenih i kulturnih pretpostavki, fenomenom novca i različitim vrstama rada.

13.07.2018 , Zagreb - Pogon Mislavova

U petak, 13. srpnja u 19 sati u Pogonu Mislavova predstavljanje je rezidencijalnog boravka Vanje Babića na Akademie Schloss Solitude

"Puno se stvari skupilo u jednu cjelinu u ovoj priči. Predmeti, informacije, ljudi, naracija. Teško je reći što je bilo prvo, ali opuštajuće šetnje po šumskim putevima u blizini Akademie Schloss Solituda bile su dovoljne da privuku moju pozornost".

Ovako Vanja sažima svoje iskustvo rezidencijalnog boravka na Akademie Schloss Solitude. U tom se periodu bavio propitivanjem društvenih i kulturnih pretpostavki, fenomenom novca, različitim vrstama rada, otpadom, recikliranjem te ljudima koji nalaze svoje mjesto u i među dijelovima tog sistema. Više o tome što je radio u Stuttgartu, kako rezidencija funkcionira i koga tamo možete sresti saznajte na njegovom predstavljanju. Predstavljanje je posebno namijenjeno svima koji se ove godine namjeravaju prijaviti Pogonov natječaj za rezidencijalni boravak u Akademie Schloss Solitude koji je otvoren do 15. srpnja.

Vanja Babić rođen je u Zagrebu 1984. Pohađao je Strojarsku tehničku školu Fausta Vrančića i Fakultet elektrotehnike i strojarstva, Odsjek za telekomunikacije. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2011. završio dodiplomski studij na Odsjeku za nove medije te cum laude diplomski studij na Odsjeku za nove medije 2013. Radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Zagrebu, Beču i Londonu; nagrađen je s dvije rektorove nagrade za grupne projekte i priznanjem za najboljeg studenta u generaciji na Akademiji likovnih umjetnosti; dobitnik je Essl nagrade 2013. te posebne nagrade u kategoriji "Energy 2012".

Njegovi su radovi često utemeljeni na principu društvene prakse, propitujući svakodnevne granice koje utječu na živote pojedinaca. Njegovo mu je osobno iskustvo glavna inspiracija i motiv za intervenciju u svakodnevne situacije. Za njega je rad iskrena reakcija na okolinu u kojoj živi te kroz njega nastoji ukazati na probleme u sistemu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.07.2018