Ukoričeno vlastito koncipiranje znanja | kulturpunkt

Vijesti Teorija

<

Ukoričeno vlastito koncipiranje znanja

Očekuje se izlazak zbornika tekstova s (anti-)konferencije Fakultet za de-programiranje zastarelosti održane u veljači 2014. godine u Novom Sadu.

  • A
  • +
  • -

Na konferenciji u organizaciji novosadskog Centra za nove medije_kuda.org istraživalo se područja "vlastitog koncipiranja znanja" i "eksperimenata iz prošlosti", a tamo održana izlaganja čine srž ovog zbornika. On tako sadrži tekstove Howarda Slatera "Sitting In": Od autodidaktizma do podizanja nesvesnog, Londonski antiuniverzitet: Uvod u deinstitucionalizaciju Jakoba Jakobsena, Slučaj osujećenog (doktorskog) rada Nikolete Marković, Učiniti da se nešto dogodi – Komuniciranje sa nevidljivim Kaspera Opstrupa Frederiksena i druge. 

Konferencija je održana 27. i 28. veljače u Omladinskom centru CK13 u Novom sadu, a zajednički su je, u sklopu projekta Proširena estetska edukacija, organizirali kuda.org i Howard Slater koji i urednički potpisuju zbornik. 

Zbornik također sadrži i muzički CD naslovljen 9th Channel: Solidarnosk, a sadrži zvuk prvog dana (anti-)konferencije u trajanju od 30 minuta. 

Publikacija je objavljena u okviru projekta Proširena estetska edukacija: umetnički eksperiment i politička kultura u doba mreža, koji se realizira u suradnji kuda.org s Multimedijalnim institutom iz Zagreba, Kontrapunktom iz Skopja, Berliner Gazette i Mute iz Londona.

Izvor: kuda.org

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 18.06.2014