Ulična estetika | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Ulična estetika

KA-MATRIX i Autonomni kulturni centar Attack! organiziraju zajedničku izložbu karlovačkih i dugoreških umjetnika, Street art Karnewall.

03.11.2016 - 17.11.2016 , Zagreb - Galerija Siva - AKC Medika
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 3. studenog u 20 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika) otvorenje je skupne izložbe Street art Karnewall

KA-MATRIX i Autonomni kulturni centar  Attack! organiziraju zajedničku izložbu karlovačkih i dugoreških umjetnika koji svoj rad baziraju na uličnoj ("street art") estetici.

Izložba je nastala kao dio istoimenog projekta koji se provodi kroz platformu Clubture. Događanju u Zagrebu prethodilo je zajedničko gostovanje umjetnika iz Zagreba, Karlovca i Duge Rese u Lovincu i Vukovaru gdje su se tamošnjoj publici predstavili izložbom i uličnom akcijom - crtanjem grafita. Osim izložbe, u Lovincu su se održale radionice s učenicima i učenicama osnovne škole Lovinac. Cilj radionica stencil, sticker arta, paste upa i grafita bila je popularizacija street arta i aerosol umjetnosti. Nakon Zagreba izložba i popratni program uličnih akcija sele u Dugu Resu i Pulu.

Na izložbi će biti prikazani radovi Tally Rayne Adams, Leonarda Lesića, Ranka Ajdinović i drugih koji svoje radove često predstavljaju i na gradskim pročeljima te su jedni od najangažiranijih umjetnika na lokalnoj nezavisnoj kulturnoj sceni.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 31.10.2016