ULUPUH izložbe i projekti | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

ULUPUH izložbe i projekti

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje Natječaj za izložbe i projekte u 2022. godini.

ROK: 15.06.2021
  • A
  • +
  • -

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje Natječaj za izložbe i projekte u 2022. godini.

Prijedlozi mogu uključivati izložbe, izdavačke projekte, edukativne projekte, međunarodne projekte u zemlji ili inozemstvu, kao i sve ostale vrste projekata (tribine, prezentacije, akcije…) koje doprinose razvoju i afirmaciji primijenjenih umjetnosti kako su obuhvaćene strukturom ULUPUH-ovih 17 sekcija.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi autori i autorske grupe (uključujući i studente) s područja Republike Hrvatske, kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku. Svaki autor ili autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na Natječaju s najviše tri prijedloga. U pojedinoj kategoriji moguće je prijaviti do dva prijedloga.

Kategorije za koje se prijavitelji mogu javiti su izložbe (u Galeriji ULUPUH, Galeriji Permanenta ili nekom drugom prostoru), projekti (radionica, seminar, tribina, akcija, događanje …) te izdavački projekti (knjiga, monografija…). 

Unutar definiranih programskih kategorija potrebno je, u kontinuitetu dosadašnje prakse, problematizirati sve aspekte primijenjenih umjetnosti. Pritom će biti dobrodošle i nove percepcije, u skladu s novim umjetničkim praksama. Sve prijavljene prijedloge pregledat će i odabrati Umjetnički savjet ULUPUH-a. 

Rok za prijavu je 15. lipanj 2021. godine, do ponoći. Svi detalji Natječaja dostupni su na službenim stranicama pozivatelja. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.05.2021