Umjetnička vrtna kućica: Život u kvartu | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Umjetnička vrtna kućica: Život u kvartu

Posljednji ovogodišnji razgovor ugostit će Muzej kvarta, MUUzej ulične umjetnosti, MMSU, Akupunkturu grada, Muzej sodobne umetnosti Metelkova i Institut za etnologiju i folkloristiku.

11.12.2013 , Zagreb - Društvo arhitekata Zagreba
  • A
  • +
  • -

Umjetnička vrtna kućica pozvala je aktere – pojedince i kolektive koji promiču dobrosusjedske odnose, zalažu se za komunikacijsku prokrvljenost gradskog tkiva: MUUzej ulične umjetnosti na relaciji centar-periferija u zagrebačkom urbanom miljeu, Muzej kvarta u novozagrebačkim četvrtima, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) na području užeg muzejskog susjedstva, Akupunktura grada (DAZ) u nepropusnim zonama urbanih cjelina te Institut za etnologiju i folkloristiku koji tematizira kvart u studijama iz područja urbane i kulturne antropologije.

Moderatorice su razgovora koji će biti održan u srijedu, 11. prosinca, u 19 sati, u Društvu arhitekata Zagreb Sabina Salamon i Vanja Žanko, a sudjeluju Morana Matković, Mia Gvozdić Michl, Kristina Careva i Rene Lisac, Adela Železnik i Valentina Gulin Zrnić.

Serija razgovora o raznim umjetničkim temama naslovljena Umjetnička vrtna kućica odvija se tijekom 2013. godine u različitim prostorima, u organizaciji uredništva časopisa Život umjetnosti. Razgovori su do sada održani u Kući Lauba, Galeriji Klovićevi dvori i prostorima Instituta za povijest umjetnosti. Ne radi se samo o poticanju kulture dijaloga, već i o činjenici da mnoge teme koje nas zanimaju ne možemo stići obraditi na izložbama ili u časopisu.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.12.2013