Umjetničke eksperimente u domove! | kulturpunkt

Najave Festival

<

Umjetničke eksperimente u domove!

lorgennale je zamišljen kao putujući umjetnički festival koji se zbiva u privatnim stanovima u gradovima širom Europe.

08.12.2016 - 18.12.2016 , Zagreb - Razne lokacije

Mila Pavićević, Obiteljski album

  • A
  • +
  • -

Dok se gradske vlasti brinu o izgledu fasada, lorgennale predlaže unutarnju revitalizaciju kroz umjetnička događanja. lorgennale dovodi umjetničke eksperimente u domove, pretvarajući dnevne i spavaće sobe u pozornice, nudeći ljudima dobru priliku za susrete u prijateljskoj atmosferi. lorgennale je projekt koji je pokrenuo Jean-Lorin Sterian, umjetnik koji trenutno boravi u Zagrebu u sklopu Pogonovog programa razmjene umjetnika s Akademie Schloss Solitude.

Između 8. i 18. prosinca stanovnici Zagreba moći će uživati u pet događanja u različitim stanovima širom grada. Gledatelji će imati priliku doživjeti jedinstveno kulturno iskustvo svojim zgradama ili u neposrednom susjedstvu. Umjesto kupovine ulaznica, od publike se traži da donese predmet koji povezuju s temom doma. Predmeti će postati dio izložbe koja će se organizirati nakon što se lorgenalle održi u nekoliko gradova. Pilot izdanje lorgennalea održava se Zagrebu, a sljedeće je planirano za svibanj 2017. u Stuttgartu.

Na svakom događanju može sudjelovati najviše 15 osoba. Ukoliko želite biti jedan od njih, molimo vas da se prijavite na putem elektroničke pošte, a točnu informaciju o lokaciji izvedbe koju odaberete dobit ćete nakon prijave.

Više o programu, u kojem sudjeluju Mila Pavićević, Anthoni Rayzhekov i Katharina Köller, Sonja Pregrad i Silvia Marchig te Alice Pons i Jean-Lorin Sterian, potražite ovdje.

Partneri lorgennalea su Muzej prekinutih veza, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Austrijski kulturni forum Zagreb i Akademie Schloss Solitude.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.12.2016