Umjetničke strategije u psihijatriji | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Umjetničke strategije u psihijatriji

Van Abbemuseum i Institut za mentalno zdravlje u Eindhovenu pozivaju umjetnike i umjetničke kolektive na rezidencijalni boravak.

ROK: 15.01.2017

Van Abbemuseum i Institut za mentalno zdravlje u Eindhovenu pozivaju nacinalne i međunarodne umjetnike i umjetničke skupine koje rade u polju društveno angažirane umjetnosti, community umjetnosti, participatorne umjentosti, umjetnosti i znanosti, društvenog dizajna i drugih povezanih područja na prijave za rezidencijalni program pod nazivom Umjetničke strategije u psihijatriji. 

Rezidencijalni program traje dva mjeseca i odvija se u Institutu. Od umjetnika će se tražiti da razviju i realiziraju site specific projekte visoke umjetničke kvalitete i inovativnog pristupa koji imaju konkretne, pozitivne i dugotrajne učinke, a koji su vezani uz jedan ili više sljedećih ciljeva: smanjenje društvenih predrasuda prema mentalnim ili psihijatrijskim oboljenjima; bavljenje specifičnim potrebama i problemima korisnika psihijatrijskih usluga, bivših korisnika i njihovih obitelji; povećanje inkluzije korisnika ili bivših korisnika, poboljšanje uvjeta života i ooline korisnika ili bivših korisnika; poboljšanje radnih uvjeta i okoline u Institutu; osmišljavanje konkretnih, pozitivnih i dugotrajnih učinaka na instituciju, korisnike i osoblje.

Pozvanim umjetnicima bit će osiguran radni studio u Institutu, stipendija u iznosu od 7000 eura, budžet od 5000 eura za projekt te putni troškovi do 2000 eura. Van Abbemuseum će pružiti kustosku i organizacijsku podršku te smještaj.

Rok za prijave je 15. siječnja, a više potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.12.2016