Umjetnički aktivizam u razdoblju posttranzicije | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Umjetnički aktivizam u razdoblju posttranzicije

Tribina (Su)Život umjetnika/ca i radnika/ca - diskusija o vezama između umjetničkih praksi, radničkih i društvenih pitanja bavi se političkim kapacitetom umjetničkog aktivizma.

04.12.2017 , Split - Dom mladih

Platforma Doma mladih ovih putem poziva na tribinu (Su)Život umjetnika/ca i radnika/ca - diskusija o vezama između umjetničkih praksi, radničkih i društvenih pitanja, koja će se održati u ponedjeljak, 4. prosinca u Beton kinu (Dom mladih Split) s početkom u 18 sati.

Cilj tribine je proučiti kako umjetničke i kustoske prakse funkcioniraju u okviru posttranzicijskog okvira i hrvatskog konteksta nakon procesa privatizacije i deindustrijalizacije te raspraviti kave političke učinke može imati umjetnički aktivizam.

Sudionici i sudionice tribine dotaknut će se i područja eksploatacije teme, izvedbenog aktivizma u područjima kulture i umjetnosti i drugih pitanja koja se otvaraju kada umjetnici odluče govoriti o ranjivim skupinama ili u njihovo ime. 

Na tribini će se predstaviti umjetnički i istraživački projekti koji se dotiču propalih industrija, rada, radničkih i ljudskih prava te solidarnosti u kontekstu posttranzicijske Hrvatske i to kroz studije slučaja kombinata Borovo, Motela Trogir, Dalmatinke Sinj, Dalmacijavina i Jadrankamena i tvornice Uzor.

Moderatorice tribine su Nataša Bodrožić i Ivana Meštrov.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 01.12.2017