Umjetnički doprinos izgradnji povjerenja | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Umjetnički doprinos izgradnji povjerenja

Cilj je projekta prikazati jednu novu lokalnu i regionalnu stvarnost, te potaknuti "nove poglede" na Jugoistočnu Europu.

10.05.2013 , Zagreb - Galerija Karas
  • A
  • +
  • -

Diskusija će biti održana u petak, 10. svibnja, u galeriji Karas, s početkom u 19 sati. Moderirat će ju Sandra Vitaljić, a izlagat će Armend Nimani, Ana Opalić i Danko Stjepanović.

Diskusija je dio popratnog programa putujuće izložbe SEE New Perspectives - Iz ugla fotografa s Balkana u organizaciji World Press Photo i Robert Bosch Stiftung, koja je trenutno izložena u galeriji.

Izložba predstavlja radove petnaestero talentiranih fotografa iz Jugoistočne Europe odabranih za sudjelovanje na master klasi za profesionalne fotografe. Od fotografa se tražilo da naprave foto-priče o aktualnom stanju u svojoj regiji, svojevrsni foto zapis o životu na Balkanu tijekom 2010. i 2011. godine. Cilj projekta je prikazati jednu novu lokalnu i regionalnu stvarnost, te potaknuti "nove poglede" na Jugoistočnu Europu. Kao ljudi koji dolaze upravo iz te regije, fotografi su radili unutar nekoliko supkultura, ne bi li prenijeli nova saznanja i potaknuli svježa razmišljanja o prostoru gdje su stereotipi jedna sasvim uobičajena pojava.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.05.2013