Umjetnički inkubator Make a Move | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Umjetnički inkubator Make a Move

Raspisan je poziv za prijavu na kreativni laboratorij u Rijeci namijenjen nezavisnim izvedbenim umjetnicima/ama. 

ROK: 05.07.2019

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta Krila poziva izvaninstitucionalne i nezavisne kazališne umjetnike i članove umjetničkih kolektiva s područja Rijeke, Primorsko-goransko županije i Hrvatske da se pridruže Labu "Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika" koje će se održati u Rijeci.

Na poziv se mogu prijaviti isključivo umjetnici/e čiji je rad usmjeren na suvremene kazališne prakse, posebice na teatar pokreta (primjerice fizičko kazalište, korporalna mima, improvizacijsko kazalište i druge izvedbene forme koje imaju snažan odnos prema izvođačkom tijelu i pokretu) i/ili na izvedbene prakse na specifičnim lokacijama. Osim iz Hrvatske, poziv je namijenjen i umjetnicima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Lab u Rijeci se realizira u sklopu  međunarodnog projekta "Make a Move - Umjetnički inkubator za suvremeno europsko vaninstitucionalno i nezavisno kazalište" i dio je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, programska linije Kuhinja – centar kreativnih migracija. Projekt sufinancira Europska komisija u sklopu programa Kreativna Europa. 

Ovim Javnim pozivom obuhvaćene su aktivnosti od 14. do 19. rujna 2019. u sklopu kojih će lokalni i regionalni umjetnici imati priliku razvijati svoje ideje i prakse zajedno s deset međunarodnih umjetnika izabranih Javnim pozivom početkom godine te skupinom međunarodnih stručnjaka. 

Više o informacija uvjetima i načinu prijave možete pronaći u cjelovitom tekstu natječaja. 

Rok za prijavu je 5. srpanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 19.06.2019