Umjetnički odgoj novih generacija | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Umjetnički odgoj novih generacija

U sklopu međunarodne izložbe Tolerancija, prema konceptu Mirka Ilića, predstavlja se izložba radova učenika ŠPUD-a i održava tribina ŠPUD u prostoru i vremenu.

15.04.2018 - 16.04.2018 , Zagreb - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Međunarodna izložba naziva Tolerancija koncepcije Mirka Ilića već više od godinu dana putuje svijetom, a kako putuje tako i raste kroz broj autora koji na Ilićev poziv dizajniraju plakate na temu tolerancije. Izložba stiže i u Zagreb gdje će biti izložena na otvorenom, što je i jedna od odlika ove izložbe. 

Ideja je autora da se s izložbom susretne i onaj dio ljudi koji izložbe u zatvorenim prostorima ne posjećuje često, odnosno ne biste li i vi kao običan prolaznik možda zastali ispred plakata, uhvatili se u promišljanju o temi ili čak započeli komunikaciju s osobom do vas koja promatra isti sadržaj. Od početnog 21-og plakata izložba je narasla na njih 70 koji se izlažu u Zagrebu, u organizaciji Mirka Ilića i UBU - Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti unutar partnerskog projekta Runaway Art

Otvaranje dijela izložbe ispred MSU-a je 16. travnja u 11.30 sati, a prethodit će mu predavanje Mirka Ilića za učenike ŠPUD-a i studente Studija dizajna (dvorana Gorgona) prema istoimenoj knjizi: Design of Dissent. Istog dana u 18 sati je svečano otvorenje dijela izložbe na trgu ispred ŠPUD-a i ujedno otvorenje izložbe radova učenika ŠPUD-a na temu tolerancije u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi

Kao uvod u izložbu Tolerancija, 15. travnja u 18.30 sati, Udruženje za razvoj kulture, UBU i ŠPUD organiziraju tribinu pod nazivom ŠPUD u prostoru i vremenu s gostima: Zrinka Tatomir, Mirko Ilić, Filip Pintarić, OKO i Mia Biondić. Tribina ŠPUD u prostoru i vremenu bavit se pitanjem značaja i uloge Škole primijenjene umjetnosti i dizajna kroz više njezinih generacija učenika i profesora, njezine ostavštine te funkcije u umjetničkom odgoju novih generacija. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 10.04.2018