Umjetnički pojmovnik javnog prostora 2022 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Umjetnički pojmovnik javnog prostora 2022

Program za mlade koji je usmjeren na relevantne socio-političke teme te na lokalne zajednice i sredine izvan dominantnih kulturnih centara ove se godine provodi u Šibensko-kninskoj županiji.

ROK: 20.09.2021
  • A
  • +
  • -

Umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon poziva umjetnike i umjetnice do 35 godina da predlože radove za Umjetnički pojmovnik javnog prostora u 2022. godini. Riječ je o višegodišnjem programu organizacije koji je tematski usmjeren na relevantne i akutne socio-političke teme te na lokalne zajednice i sredine izvan dominantnih kulturnih centara. Ključna komponenta je mentorski proces unutar kojeg mlađi umjetnici/ce sa starijim umjetnici/ama s iskustvom rada u javnom prostoru rade na konceptualizaciji i pripremi prijedloga za realizaciju. Autorica i umjetnička voditeljica programa je Kristina Leko, mentorica odabranim umjetnicima/cama, uz Mašu Štrbac kao producenticu.

Prijaviti se može individualno ili u grupi. Poželjno je da je predlagatelj/ica iz Šibensko-kninske županije ili da ima veze s tim područjem. Mogu se prijaviti umjetnici/ce iz različitih disciplina, studenti/ce kao i mladi profesionalci/ke iz područja vizualnih umjetnosti, multimedije, scenskih i izvedbenih umjetnosti, arhitekture, dizajna te primijenjenih umjetnosti. Poželjne su i prijave interdisciplinarnih timova koji mogu uključivati članove/ice iz drugih disciplina i područja (humanističke, prirodne i društvene znanosti). Jedan/na prijavitelj/ica može se natjecati s više (do tri) prijedloga.

Rok za podnošenje prijedloga je ponedjeljak, 20. rujna 2021.

Prijedlozi se podnose putem online obrasca u kojem se traži koncept rada s opisom izvedbe te podaci o autoru/ima (kratke biografije). Moguće je priložiti vizualni materijal kao ilustraciju prijedloga (skice, fotomontaže i sl, do 200 KB po slici).

Sve dodatne informacije dostupne su na stranicama Otvorenog likovnog pogona.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 02.09.2021