Umjetnost i javni prostor | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Umjetnost i javni prostor

Nacionalna akademija umjetnosti u Oslu trenutno prima prijave umjetnica/ka za magistarski program Umjetnost i javni prostor.

ROK: 01.02.2022
  • A
  • +
  • -

Magistarski program Umjetnost i javni prostor jedan je od vodećih svjetskih programa u tom području te nudi dvije godine intenzivnog redovitog obrazovanja za umjetnice/ke, prvenstveno se fokusirajući na preklapanja između suvremene umjetnosti, teorije i javnog prostora. Program je idealan za nove i/ili društveno angažirane umjetnice/ke zainteresirane za javni prostor. Pojam javnog prostora definiran je široko, obuhvaća društveni, politički, ekološki i ekonomski kontekst, kao i druge relevantne teme.

Program potiče eksperimentalne i interdisciplinarne pristupe širokom rasponu umjetničkih specijalizacija. Studenti imaju pristup naprednim sadržajima uključujući nove medije, fotografiju, film, grafiku, keramiku, metal i tekstil. Također postoji povijest podrške umjetnicama/ima koji se bave praksama skrbi, zapleta, ekologije, kolektiviteta, sjećanja i umjetnosti te znanosti.

Školarina je besplatna za strane studente, a više informacija možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 1. veljača.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 07.01.2022