Umjetnost i zvuk | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Umjetnost i zvuk

Treći po redu Sound Art Inkubator predstavlja mlade umjetnike koji na različite načine istražuju zvuk kao sredstvo umjetničkog izražavanja.

26.10.2015 - 29.10.2015 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

Mladen Tomić

Ovaj put, uz hrvatske mlade nade novomedijske scene, kroz Inkubator prolaze i studenti srpskih akademija, što znači da projekt u 2015. godini po prvi put poprima i regionalni karakter. Sound Art Inkubator je natječajnog karaktera i fokusiran je na pružanje produkcijske i prezentacijske podrške mladim umjetnicima, studentima likovnih i umjetničkih akademija te neafirmiranim umjetnicima u realizaciji radova koji se bave zvukom kao medijem ili temom. 

Program u 2015. obuhvaća grupnu izložbu i performanse te predstavlja najveći broj mladih autora od početka Inkubatora 2012. godine. Tako se u sklopu ovogodišnjeg Inkubatora s osam autorskih projekata – interaktivnih instalacija, performansa i ambijenata – predstavlja čak 13 umjetnica i umjetnika: Tamara Bilankov, Noel Šuran, Mladen Tomić, Vitar Drinković, Sanjin Vinković, Dražen Hižak, Bogdan Stefanović, Danilo Crnogorac, Milica Šolajić, Igor Andrić, Nemanja Blagojević, Ljubica Letinić i Lana Deban. Od ozvučivanja vlastitih unutarnjih organa do zvučnih reminiscencija na intimnu obiteljsku prošlost u razdoblju kasnog socijalizma, Inkubator u veliku dvoranu Pogona Jedinstvo još jednom dovodi autore koji predstavljaju budućnost suvremene umjetnosti na ovim prostorima – budućnost koja će, izgleda, biti veoma intrigantna i uzbudljiva.

Sound Art Inkubator je otvoren od ponedjeljka, 26. listopada u 20 sati, do četvrtka, 29. listopada od 17 do 20.30.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 23.10.2015