Umjetnost koja raste | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Umjetnost koja raste

Na izložbi u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar prikazani su odabrani radovi natječaja Erste fragmenti 14 koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima.

11.06.2018 - 21.06.2018 , Zagreb - Galerija Kranjčar

FOTO: Karla Jurić

  • A
  • +
  • -

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar prikazuju su odabrani radovi četrnaestog po redu natječaja Erste fragmenti. Natječaj se organizira od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je oko 180 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika_ca, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija u Hrvatskoj. 

Tako su i ove godine Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka pokrenule natječaj za projekt pod nazivom Erste fragmenti 14, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima_ama do 30 godina i studentima_cama akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija), dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru_ici pobjedničkog rada. 

Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti_ce likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu. 

Stručno povjerenstvo u sastavu Vanja Babić, Aleksandar Battista Ilić, Sebastijan Dračić, Patricia Kiš i Klaudio Štefančić među više od 300 pristiglih prijava odabralo je radove Marije Matić, Glorije Lizde, Grgura Akrapa, Nikice Jurkovića, Martine Fabijanović, Emanuele Lekić, Mihaela Klanjčića, Laure Martinović i Antonele Ševo.

Odabrani radovi mogu se vidjeti do 21. lipnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.06.2018