Umjetnost u digitalnom dobu | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Umjetnost u digitalnom dobu

Razgovorom Lea Kirinčića i Dorotee Škrabo o netradicionalnim oblicima rada na internetu započinje višemjesečni program Banana Split Screen.

12.10.2018 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

Razgovorom Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije, koji se u organizaciji udruge Drugo more održava u petak, 12. listopada u 20 sati u galerijskom prostoru Filodrammatice započinje višemjesečna serija razgovora o netradicionalnim oblicima radana internetu, naziva Banana Split Screen.

Kako ističu, "kao aktivni korisnici interneta i društvenih mreža, kontinuirano plivamo u moru sadržaja kojeg je svakim danom sve više. Skrolajući beskonačne količine informacija, gotovo se nikada ne pitamo tko taj sadržaj stvara, tko su ti pojedinci i na koji način koriste taj sadržaj za svoju ili tuđu promociju".

Gošća prvog razgovora je dizajnerica, umjetnica i "internet-zabavljačica" Dorotea Škrabo, koja će zajedno s dizajnerom Leom Kirinčićem ujedno imati ulogu voditeljice. Dorotea koristi svoj Instagram profil kao svojevrsni portfolio, koji joj je, između ostalog, pomogao u dobivanju posla umjetničke direktorice u jednom slovenskom start-upu. U razgovoru će otkriti kako doživljava svijet Instagrama i koliko joj je važan u poslovnom smislu.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 11.10.2018