Umrežavanje ideja i prakse | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Umrežavanje ideja i prakse

Muzej suvremene umjetnosti postao je nositelj projekta BAUNET čiji je osnovni cilj kreirati umreženu infrastrukturu urbanih medijskih fasada. 

Kako je na konferenciji za novinare najavila ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić, zagrebački Muzej suvremene umjetnosti u sljedećem će trogodišnjem razdoblju biti nositelj projekta Bauhaus - umrežavanje ideja i prakse / Bauhaus – Networking Ideas and Practice (BAUNET). Ovo je, nakon vrlo uspješnog projekta Digitizing Ideas, 2010. - 2012., drugi projekt s potporom EU fondova koji vodi MSU. 

BAUNET je jedini izabrani od 19 projekata koje su na natječaj prijavile institucije iz Hrvatske, rekla je jedna od autorica programa Jadranka Vinterhalter te dodala kako je drugi projekt u kojem MSU sudjeluje kao jedan od partnera Media Network for Connecting Cities (CCN). Osnovni cilj projekta je kreirati umreženu infrastrukturu urbanih medijskih fasada i protok umjetničkih i društvenih sadržaja kroz cijelu Europu, a vodeći partner u projektu je Public Art Lab e.V iz Njemačke. 

Na konferenciji je također istaknuto kako je Muzej suvremene umjetnosti pokrenuo projekt Europska iskustva i perspektive hrvatske kulture s ciljem prezentacije uspješnih projekata iz područja likovnih umjetnosti na europskom nivou kao i edukacije muzejske struke te su najavljene retrospektive Miroslava Šuteja, Vojina Bakića te Ivana Kožarića.

KP / MSU

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 27.03.2013