Unaprjeđenje suvremene fotografske prakse | kulturpunkt

Najave Festival

<

Unaprjeđenje suvremene fotografske prakse

Organ Vida, međunarodni festival fotografije koji okuplja suvremene domaće i međunarodne umjetnike odvija se pod naslovom Novi građani.

06.09.2017 - 20.09.2017 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

FOTO: Pieter Hugo

Deveti festival fotografije Organ vida pod naslovom Novi građani, održava se u Muzeju suvremene umjetnosti, te na još desetak lokacija u Zagrebu, od 6. do 20. rujna 2017. U srijedu, 6. rujna bogat program otvorenja Festivala u MSU-u uključivat će: razgovor s jednim od umjetnika, otvorenje čak pet izložbi i veliki party na krovu Muzeja.   

Organ Vida je međunarodni festival fotografije koji se održava svakog rujna u Zagrebu te okuplja suvremene domaće i međunarodne umjetnike, kako one nadolazeće tako i već etablirane sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja umjetnosti i suvremene fotografske prakse. Organizatori žele bogatim i raznolikim programom potaknuti kritičko promišljanje i razgovore o ključnim društvenim, političkim i osobnim pitanjima koja se mogu komunicirati kroz medij fotografije. Festival je programski intenzivan, sastavljen od niza izložbi, a prati ga bogati edukativni, diskurzivni i zabavni program s brojnim gostima iz zemlje i inozemstva. Ove godine po prvi puta glavni festivalski program održava se u MSU-u Zagreb, koji je ujedno i glavni partner Festivala.

Program potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 01.09.2017