Unseen mini film festival | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Unseen mini film festival

Centar za dramsku umjetnost otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih radova. Natječaj je namijenjen autorima/cama do 35 godina starosti, kao i onima koji prijavljuju svoj prvi rad.

ROK: 01.08.2019

Centar za dramsku umjetnost (CDU) raspisuje poziv za radove koji će biti prikazani na trećem izdanju Unseen mini film festivala. Festival će se održati u Cavtatu od 2. do 6. listopada 2019. godine. 

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce do 35 godina starosti, ali i stariji autori/ce koji prijavljuju svoj prvi rad. Natječaj vrijedi primarno za autore/ice s područja jugoistočne Europe, ali i za autore/ice izvan ove regije ako stručni žiri procijeni da je riječ o filmovima koji će posebno doprinijeti programu Festivala ili su u skladu njegovim ovogodišnjim konceptom. 

Festival Unseen tijekom prethodna dva izdanja na različite se načine bavio temom prostora, promišljajući razne prostorne dimenzije u kontekstu filma. "Bavili smo se neposrednim, vidljivim i opipljivim aspektima u svakodnevnom korištenju prostora, velikim i malim gradovima i njihovim transformacijama, a dotaknuli smo problematiku geografske raspršenosti filmske proizvodnje, iza koje se zapravo krije opet dominacija jednog prostora i njegove ekonomije. Ove godine tema Unseena je pitanje granica, posebno njihov značaj u kinematografiji i kulturi. Kako u praksi izgleda famozna prekogranična suradnja, ali i koje su granice kritike i (umjetničke) intervencije, primjerice, u lokalnom političkom kontekstu", stoji u tekstu poziva. 

Na natječaj se mogu prijaviti filmovi svih tema i žanrova u kratkom metru (do 20 minuta trajanja uključujući špicu), kao i interdisciplinarni audiovizualni radovi. Svi filmovi moraju biti titlovani na engleski jezik. 

Za središnji festivalski program Kratki Unseen bit će odabrano 12 filmova, a o njima će odlučiti žiri koji čine redateljica Katerina Duda, producentica Tena Gojić i scenarist AZ Stolica.

Ovisno o ovogodišnjim kapacitetima, organizatori festivala će omogućiti besplatno noćenje u hotelu i hranu za jednu osobu iz kreativnog tima. Organizatori ne pokrivaju putne troškove. Odluka o filmovima koji će biti uključeni u ovogodišnji festivalski program bit će objavljena najkasnije 7. rujna 2019. na službenoj web stranici festivala. Svi odabrani autori bit će obaviješteni putem e-maila. 

Radovi se prijavljuju putem online prijavnice.

Rok za prijave je 1. kolovoz.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 10.06.2019