Unutar konfliktne zone | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Unutar konfliktne zone

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u suradnji s MKC Split organizirali su predstavljanje hrvatske selekcije na Biennalu mladih umjetnika.

  • A
  • +
  • -

Ovogodišnji 15. Biennale mladih umjetnika Europe i Mediterana održava se u Rimu i Solunu. Macedonian Museum of Contemporary Art iz Soluna u listopadu će organizirati izložbe vizualne i primijenjene  umjetnosti te gastronomije, dok će se film i književnost u studenom 2011. predstaviti u Rimu. Tema ovogodišnjeg Biennala je "simbioza". Prema riječima organizatora, odbrana tema odnosi se na problematiku zajedničkog života unutar konfliktne zone euro-mediteranske regije. Cilj Biennala jest  pokušati promišljati mogućnosti zajedničkog života u različitim političkim kontekstima, unutar krize ekonomskih i društvenih sustava te u okruženju ubrzanog tehnološkog i komunikacijskog razvoja.

Od dvjestotinjak pristiglih prijava, žiri je odabrao je osam mladih umjetnika, a radi se o Marku Dješki, Tonćiju Gaćini, Ivi Kovač, Elvisu Krstuloviću, Marku Markoviću, Dini Rončević, Maji Vodanović i Borku Vukosavu.  

Otvorenje 15. Biennala mladih umjetnika Europe i Mediterana najavljeno je za 6. listopada s početkom u 19 sati u solunskom Bijelom Tornju. Biennale će trajati do kraja studenog, ali će se centralna događanja odvijati od 7. do 9. listopada, za kada su predviđeni seminari i radionice te predstavljanje projekta Teen Angst.

Nakon Biennala u Solunu i Rimu, hrvatska selekcija će se u prosincu predstavit izložbom u splitskom Multimedijalnom kulturnom centru.

 Izvor: MMSU / Foto: Dina Rončević, Suck squeeze bang blow

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 06.10.2011