Uokvirenje beskonačnosti | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Uokvirenje beskonačnosti

Na petom predavanju iz ciklusa Fragmenti suvremene hrvatske arhitekture gostuje Igor Franić.

08.12.2011 , Sisak - Likovni centar Rupčić
  • A
  • +
  • -
Uokriverenje beskonačnosti / Hvatanje neuhvatljivog naziv je predavanja koje će Igor Franić održati u četvrtak, 8. prosinca u 19 sati.

Kroz dinamičnu prezentaciju svojih dosadašnjih projekata Igor Franić će pokušati dati odgovore na pitanja suvremene arhitektonske prakse o postavljenim okvirima interaktivnosti, transparentnosti i multidisciplinarnosti, očuvanju identiteta, uspostavljanju potpune slobode i apsolutne kontrole, te igri istine i laži u želji da se ispriča neispričana priča budućnosti.

Igor Franić je rođen 1963. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1989. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija radio je u Münchenu, te sudjelovao na Kongresima studenata Europe. Nakon diplome boravio je i radio u Londonu. Vodi vlastiti projektni ured, a od 1996. godine radi na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao izvanredni profesor. Dobio je Priznanje za projekt na 35. Zagrebačkom salonu. Nagrađivan je na arhitektonskim natječajima , sudjelovao na vise izložbi u zemlji i inozemstvu, o svom radu održao niz predavanja. Dobitnik je godišnje nagrade Viktor Kovačić za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2010. za Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Više informacija potražite ovdje

 


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 06.12.2011